YouTube-tilin käyttö perusopetuksen edu.mikkeli.fi-tunnuksilla

YouTubeen videoiden lataaminen on kielletty alle 13-vuotiailta. Youtube on oppilaiden käytössä olevan Google-tilin (Google for Education) lisäpalvelu, joka on ollut oletuksena kaikilla käytössä.

Mikkelin kaupungin perusopetuksen rehtorit ovat päättäneet kokouksessaan 21.1.2021, että perusopetuksessa otetaan YouTubeen videoiden lataaminen pois käytöstä koko peruskoulun ajaksi. Perusteluna on ikärajan lisäksi, palvelun vähäinen käytön tarve, sekä se että opettajat eivät pysty valvomaan mitä videoita 13-vuotias lataisi koulun tarjoamaan tiliin. Oppilaat voivat tästä huolimatta seurata opetusvideoita YouTubesta.

Tämä päätös koskettaa oppilaan etunimi.sukunimi@edu.mikkeli.fi -tiliä. Tämä palvelu sulkeutuu kaikilta perusopetuksessa perjantaina 29.1.2021 klo 15.00. Jos oppilas on ladannut palveluun videoita ne häviävät palvelusta 30-90 päivän aikana (riippuen määrästä). Videoiden lataus palveluun estyy heti 29.1.2021 klo 15.00.

 

Jos oppilaalla on käytössä oma henkilökohtainen Google-tili esim. etunimi.sukunimi@gmail.com niin sen YouTuben videoiden latausta ja käyttöä ei voi Mikkelin kaupunki rajoittaa.

Jos oppilas tarvitsee koulutehtävässä käyttää YouTubea videoiden lataamiseen ilmoittaa kyseisen aineen opettaja asiasta tietohallintoon (tuki@sivistys.mikkeli.fi). Tällöin oppilaan on oltava 13-vuotias, että tämä mahdollistetaan.

 

 

Mari Jokiniemi

IT-arkkitehti

Mikkelin kaupunki

Raatihuoneenkatu 8-10

50100 Mikkeli

puh. 040 129 5040

etunimi.sukunimi(at)sivistys.mikkeli.fi