Mikkelin kaupungin koronatiedote varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa olevien lasten huoltajille

Sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualueen johdolle järjestettiin Essoten toimesta erillinen koronainfo skypen välityksellä tänään torstaina 12.3.2020. Lisäksi tässä ohjeistuksessa on otettu huomioon Suomen hallituksen tänään antamat ohjeet.

Jos epäilet koronavirustartuntaa lapsellasi?

Jos epäilet lapsellasi koronavirustartuntaa, ota yhteyttä Palveluapuun puhelimitse numeroon 116 117, josta saat ohjeistuksen jatkosta. Mikäli lapsellasi epäillään koronavirustartuntaa, toimi annetun ohjeistuksen mukaan ja ilmoita asiasta heti lapsesi koulu- tai varhaiskasvatuksen yksikköön.

Jos lapsi saapuu ulkomailta

Jos lapsesi saapuu ulkomailta (12.3.alkaen), terveydenhuolto suosittaa, että lapsi on kotihoidossa / poissa koulusta saapumisesta seuraavat 14 vuorokautta oireettomanakin. Tällaisessa tilanteessa opetusjärjestelyistä sovitaan oman koulun kanssa erikseen.

Kaupunki pyrkii turvaamaan palvelut myös poikkeustilanteissa

Normaalia varhaiskasvatusta, koulutyötä ja muuta toimintaa voidaan paikoitellen joutua järjestämään toisin koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tällaisissa tapauksissa ohjeistus välitetään huoltajille Wilman ja/tai Daisyn kautta. Varmuuden vuoksi ohjeistetaan, että oppilas ottaa oppikirjansa kotiin ja kantaa mukanaan koulussa vain niitä kirjoja, joita kunakin päivänä tarvitsee. Näin varmistetaan, että oppilas voi edetä opinnoissaan kotona opiskellen poikkeustilanteissa.

Erityisesti nyt on hyvä muistaa, että flunssa- tai muissa oireissa ei tule mennä kouluun, harrastuksiin ja töihin.

Kaupunki seuraa koronavirustilannetta tiiviisti ja asiasta tiedotetaan lasten vanhempia. Ajantasaisen tiedon koronavirusepidemiasta Suomessa saat THL:n sivuilta: www.thl.fi

Mikkelin kaupunki / Sivistyksen ja hyvinvoinnin palvelualue


Julkisesti, opettajille, opiskelijoille, henkilökunnalle, huoltajille ja johtokunnalle