Tiedoksi oppilaan kotiväelle

Kouluterveydenhuollon tehtävä on toteuttaa lakisääteisiä terveystarkastuksia koulun oppilaille. Kouluterveydenhuoltoon ei kuulu sairasvastaanotto. Mikäli lapsenne on sairaana, olkaa hyvä ja älkää ohjatko lastenne kouluterveydenhoitajalle. Sairaan lapsen hoitoon hakeutuminen tapahtuu päivystysavun kautta puh. 116117. Kiireettömissä tilanteissa voit olla yhteydessä terveysneuvoon puh. 015-211411.

Koronavirus tartuntoja on todettu laajasti ympäri Suomea. Mikäli epäilette Koronavirustartuntaa ja olette matkustanut epidemia-alueella (tarkista epidemia-alueet THL:n verkkosivuilta) ja sinulle/lapselle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin:
- Soita päivystys apuun p. 116 117
- Ole kotona, älä hakeudu hoitoon hyvinvointiasemalle tai päivystykseen ennen soittamista.
- Kiinnitä huomiota käsihygieniaan, käytä nenäliinaa suusi ja nenäsi suojana yskiessäsi.


Lapset puhuvat koronasta, mitä aikuinen voi tehdä? Linkki MML sivuille (https://www.mll.fi/uutiset/lapset-puhuvat-koronasta-mita-aikuinen-voi-tehda/)

Mikäli tarvitset omalle työnantajallesi todistuksen sairaan lapsen hoitamisesta kotona, soita kouluterveydenhoitajalle. Kouluterveydenhoitaja voi haastattelun ja arvioinnin perusteella kirjoittaa puhelimitse todistuksen sairaanlapsen hoidontarpeesta. Todistuksen voi hakea kouluterveydenhoitajalta tai sovittaessa terveydenhoitaja voi postittaa todistuksen myös kotiin.

Mikäli lapsi sairastuu kesken koulupäivän, ja koronavirustartuntaa pidetään mahdollisena, tulee hänet hakea mahdollisimman pian pois koululta. Lapsi opastetaan erilliseen koulun rehtorin määrittämään tilaan odottamaan. Lapsi ei voi ohjautua kouluterveydenhoitajan vastaanotolle arvioitavaksi ja odottamaan.

Ystävällisesti
Noora Valjakka
Neuvola- ja perhepalveluesimies, oman tehtävän ohella koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palv


Julkisesti, opettajille, henkilökunnalle ja huoltajille