Kirjaudu sisään

Urpolan koulu

Uusimmat tiedotteet

Mikkelin perusopetuksen tuntijakoon tulevat muutokset lukuvuonna 2020-2021 ja sen jälkeen 17.04.2020

Mikkelin kaupunginhallitus on päättänyt 20.1.2020 (§ 19) osana yhteistoimintaneuvotteluiden täytäntöönpanoa vähentää perusopetuksen tuntijaosta kaksi vuosiviikkotuntia. Kahden viikkotunnin vähennys otetaan 2. ja 8. luokan valinnaisista tunneista. Kielen opetuksen varhentamisen ja tuntijaon muutosten takia lukuvuonna 2020 - 2021 noudatetaan siirtymävaiheen tuntijakoa, jotta kaikille oppilaille saadaan säästyvistä tunneista huolimatta taattua riittävät opetussuunnitelman mukaiset tuntimäärät.

Lue koko juttu

Musiikkiopiston soitinopetusta Urpolan koululla ensi lukuvuoden aikana 17.04.2020

ARVOISAT HUOLTAJAT! JOUSISOITINTEN OPETUS SYKSYLLÄ 2020 Mikkelin musiikkiopisto ja Urpolan koulu tarjoavat Urpolan koulun oppilaille helppoa tietä aloittaa soiton opiskelu. Syksystä 2016 nämä koulut ovat tehneet yhteistyötä tarjoten jousisoitinten opetusta koulun oppilaille. Ajatuksena on tuoda Musiikkiopisto peruskoulun sisään. Soittotunnit on tarkoitus pitää heti koulupäivän perään tai jopa koulupäivän aikana, mikäli lukujärjestykset sen mahdollistavat, mikä helpottaa perheiden aikatauluja.

Lue koko juttu

Oppilaiden tukeminen poikkeusolojen aikana 14.04.2020

Tänä keväänä olemme joutuneet uudenlaisten opiskeluhaasteiden eteen. Suurin osa oppilaista opiskelee etäopetuksessa kotona. Opettajat antavat tehtäviä wilman kautta ja ohjaavat opiskelua erilaisin etämenetelmin. Tämä kaikki vaatii uudenlaisia taitoja, sopeutumista ja kärsivällisyyttä. Näiden neljän viikon aikana olette oppineet paljon etäopiskelutaitoja. Eteen on varmaan tullut myös haastavia tilanteita ja usko omiin kykyihin on voinut olla kovilla. Iloitaan onnistumisista, mutta ollaan itsellemme myös armeliaita ja myötämielisiä. Haastava aika nostaa pintaan monia kuormittavia asioita ja tilanteita. Tehdään parhamme ja tarvittaessa pyydetään tukijoukkoja apuun.

Lue koko juttu

Musiikkiopiston kevään 2020 pääsykoe muuttuu 03.04.2020

Mikkelin musiikkiopiston hakumenettely muuttuu. Nyt kaikkiin soittimiin, niin klassisiin kuin sähköisiin, haetaan täyttämällä hakulomake musiikkiopiston kotisivuilla. Varsinaisia perinteisiä pääsykokeita ei tänä keväänä järjestetä.

Lue koko juttu

Essote tiedottaa kouluterveydenhoidon toiminnasta Mikkelin kouluissa 01.04.2020

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Nyt on tärkeää hidastaa koronaviruksen leviämistä ja vaikuttaa siihen, että sairastuneet saadaan hyvin hoidettua ja kuntalaisten perusturvaan liittyvät asiat hoidettua. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö tekee nyt hoitoon, henkeen ja turvallisuuteen liittyviä tehtäviä poikkeusolotilanteessa. Tästä syystä olemme joutuneet siirtämään myös kouluterveydenhoitajia toisiin työtehtäviin. Mikäli oppilaalla tai hänen huoltajallaan on tarve saada yhteys terveydenhoitajaan, pyydämme soittamaan Neuvolapuhelimeen puh: 0157447744 arkisin klo 8-14 (esim. alle 12-vuotiaan sairaanlapsen hoidontarpeen todistus). Tarkkavaisuushäiriöihin, sekä muihin akuutteihin asioihin liittyvät sovitut kontrollit, ja tarvittavat rokotusohjelman mukaiset rokotukset turvataan myös tässä poikkeustilanteessa. Näiden toteutumisesta olemme perheisiin yhteydessä. Oppilashuollon psykososiaaliset palvelut ovat oppilaiden käytössä ja kannustamme tarpeen mukaan ottamaan yhteyttä oman koulun kuraattoriin. Noora Valjakka Neuvola- ja perhepalvelujen esimies puh: 0403597083 Johanna Puhakka Neuvola- ja oppilashuollon esimies puh: 0403598658

Vanhemmat tiedotteet

Näet yllä ainoastaan julkisia tiedotteita. Kirjauduttuasi sisään saatat nähdä enemmän tiedotteita.

Wilma 2.31.9 © 2000-2020 Visma