Peitsarin koulun Kouluruoka-kassien jakaminen ti 12.5.2020 klo 7-10 ja 13-17 Lähemäen koululla

TIEDOTE OPPILAIDEN HUOLTAJILLE 27.4.2020

Tämä tiedote koskee vain niitä, jotka ovat tilanneet kouluruoka-kassin!

 

KOULURUOKA-KASSI PERUSKOULUN OPPILAILLE

 

Toukokuun kouluruoka-kasseja tilattiin yhteensä 4 830 kpl, joista kasvisruokakassien osuus on 1 143 kpl. Huhtikuussa kasseja jaettiin yhteensä 3 351 kpl, joista kasvisruokakasseja oli 579 kpl.

 

Ruokakassien sisällöstä

Kassit sisältävät huoneenlämmössä säilyviä tuotteita. Huomioittehan, että osassa tuotteita on parasta ennen -päiväys. Ruokakassin tuotteet pakataan 2 – 3 muovikassiin, huomioittehan tämän tullessanne hakemaan kasseja. Tuotteiden valintaan on vaikuttanut tuotteiden säilyvyys ja sopivuus toteutettavaan kassien jakotapaan, saatavuus ja mahdollisuuksien mukaan monipuolisuus ja terveellisyys.

Elintarvikkeiden hankinnasta, kassien kokoamisesta ja jakelusta kouluille vastaa mikkeliläinen elintarviketukkuliike Palvelutukku Itä-Suomi. Kaikissa kasseissa on mm. perunaa ja porkkanaa Ristiinasta, suomalaista kurkkua, omenia ja kananmunia, puurohiutaleita, tummaa makaronia ja näkkileipää.

Peruskasseissa on em. lisäksi mm. lihapullia kastikkeessa ja hernekeittoa. Kasvisruokakassit sisältävät mm. härkishernekeittoa ja kaura-ateria-aineksia.

 

Kassien jakelu

Kassien jakelu toteutetaan alla olevan aikataulun mukaan.  Jakelupaikan tunnistaa ulko-ovessa olevasta A3-kokoisesta Kouluruokakassi-julisteesta. Toivomme Teidän käyttävän vain merkittyä ulko-ovea, jotta saamme kulkemisen koulun tiloissa minimoitua ja turvaamme koululla työskentelevien ja opiskelevien terveyden.

 

Jakeluaikataulussa on pyritty ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin ko. koulussa jaettava kassimäärä ja jaksottamaan jakoaikataulu niin, että ruuhkilta olisi mahdollista välttyä. Aikataulutuksessa on pyritty huomioimaan myös ne huoltajat, jotka käyvät työssä eivätkä pääse kassia hakemaan ns. virka-aikana. Pyydämme Teitä noudattamaan mahdollisimman hyvin jakoaikataulua ja mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään hakuaikoja klo 9 – 10 ja klo 13 – 15.

 

Jos ruokakassien jakopaikalla on tullessanne ruuhkaa, muistutamme pitämään riittävät turvavälit muihin huoltajiin ja odottamaan kärsivällisesti omaa vuoroanne. Teemme parhaamme, että haku sujuisi mahdollisimman jouhevasti.

 

Huom! Flunssaisena tai muuten sairaana ei saa tulla paikalle!

Lisätietoja: Katariina Vilén

 

Ruokakassien jakelu Peitsarin koulu:

Lähemäen koulu, vanha kirjasto

Tiistaina 12.5.2020 klo 7.00-10.00 ja 13.00-17.00